Meteen naar de inhoud

Vannacht enige tijd (mot)regen. Overdag enkele buien en vrij veel wind KNMI : 30-01-2023

Vannacht enige tijd (mot)regen. Overdag enkele buien en vrij veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het uiterste noorden tussen 10 en 14 uur plaatselijk zware windstoten, vooral bij buien. (code geel)

Vannacht regent het enige tijd en wordt het van het noordwesten uit droger. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk in het oosten tot 7°C langs de westkust. De westelijke wind is matig, in het noorden vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanochtend valt er in het zuidoosten eerst nog regen. Verder zijn er perioden met zon en komen er vooral in het noorden en oosten enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel of een klap onweer. De wind draait naar west tot noordwest en wordt matig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan de wind tijdelijk stormachtig zijn, windkracht 8. In het uiterste noorden komen aan het einde van de ochtend vooral bij buien plaatselijk zware windstoten rond 80 km/uur voor, aan zee rond 90 km/uur.
Vanmiddag zijn er in het oosten eerst enkele buien. Later wordt het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig tot (vrij) krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aanvankelijk kan de wind op de Wadden nog af en toe stormachtig zijn, windkracht 8, en komen in het uiterste noorden vooral bij buien nog plaatselijk zware windstoten rond 80 km/uur voor, aan zee rond 90 km/uur.
Vanavond is het licht tot half bewolkt en vrijwel overal droog. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C aan zee tot dicht bij het vriespunt in het oosten en zuidoosten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en plaatselijk valt regen of motregen. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag is het eerst bewolkt en plaatselijk valt er regen. In de loop van de middag klaart het in het noorden en midden op en komt daar nog een enkele bui voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en in het Waddengebied hard, windkracht 7.
Morgenavond komt er in het zuiden nog een bui voor, elders is het droog met opklaringen. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, windkracht 7.

Uitgifte: 30/01/2023 04.48 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig met geregeld regen of buien en af en toe vrij veel wind. Vanaf vrijdag rustiger en droger. De temperaturen liggen in het algemeen iets boven normaal.

Op woensdag is er een vrij grote kans (ca. 60%) op code geel voor zware windstoten in het noorden van het land.
Uitgifte: 29/01/2023 04.22 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 05 februari tot en met zondag 12 februari
Grote kans (70%) op een vrij rustig en overwegend droog weertype. Er is slechts een kleine kans (10%) op zowel koud winterweer als op een wisselvallig weertype met af en toe veel wind.
Uitgifte: 29/01/2023 04.22 uur LT