Meteen naar de inhoud

Vannacht in de oostelijke helft kans op gladheid. Overdag meest droog KNMI : 25-01-2023

Vannacht in de oostelijke helft kans op gladheid. Overdag meest droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In de oostelijke helft plaatselijk glad door ijzel of sneeuw (code geel).

Vanavond gaat het vrijwel overal regenen, daar kan lokaal ook ijzel of sneeuw bij voorkomen. In het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog droog. IJzel en sneeuw kunnen voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de kustgebieden waait een vrij krachtige wind uit een noordelijke richting.

Komende nacht valt er overal af en toe regen. In de oostelijke helft van het land valt ook ijzel of sneeuw. Dit kan lokaal voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordwestelijk kustgebied en -1°C in het zuidoosten van het land. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is zwak tot matig. In de westelijke kustgebieden is de noordelijke wind af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het in het zuidoosten bewolkt met wat (natte) sneeuw. Daardoor kan het vooral in Zuid-Limburg nog glad zijn. In de rest van het land is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een kortdurende, lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 1°C in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/01/2023 22.10 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Licht wisselvallig weer met af en toe zon, maar ook vrij veel wolken, af en toe wat lichte regen en vanaf maandag meer wind. Vrijdag en zaterdag zijn vrij koud, verder liggen de temperaturen rond of iets boven normaal.

Maandag is er een redelijke kans (30-60%) op zware windstoten in het noordwesten van het land.
Uitgifte: 25/01/2023 04.39 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 01 februari tot en met woensdag 08 februari
Grote kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven normaal.
Uitgifte: 25/01/2023 04.39 uur LT