Meteen naar de inhoud

Vanochtend plaatselijk glad KNMI : 21-01-2023

Vanochtend plaatselijk glad

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanochtend plaatselijk gladheid door sneeuwresten en/of bevriezing (code geel).

Vanochtend trekt er in het noorden en noordwesten nog een enkele (winterse) bui over. Plaatselijk is het glad door bevriezing van natte wegen of door sneeuwresten. Ook is het op veel plaatsen nevelig en komt zeer lokaal mist voor. Vooral in het midden en oosten is het bewolkt, op andere plaatsen schijnt de zon. Langs de kust staat een matige wind uit het noordoosten, landinwaarts is er weinig wind.
Vanmiddag schijnt plaatselijk even de zon, maar over het algemeen overheerst de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. Langs de kust staat een matige wind uit het noordoosten, landinwaarts waait het amper.
Vanavond blijft het droog. Er staat weinig wind, alleen aan de kust waait het matig uit het noordoosten.

Vannacht blijft het droog. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen met een minimumtemperatuur rond -2°C en plaatselijk kan het glad worden. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. Het blijft vrijwel overal droog, maar later kan in Zuid-Limburg wat lichte sneeuw vallen. De wind uit het noorden is zwak tot matig.
Morgenmiddag is het overwegend bewolkt. In het (zuid)oosten valt mogelijk lichte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.
Morgenavond is er veel bewolking en het blijft vrijwel overal droog. De wind uit het noorden wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/01/2023 07.45 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Eerst rustig en droog weer met vrij veel wolken of kans op mist. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte vorst. Vanaf woensdag zachter en wisselvalliger.

De kans op uitgifte van een waarschuwing is voorlopig klein.
Uitgifte: 21/01/2023 02.54 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 28 januari tot en met zaterdag 04 februari
Grote kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven normaal.
Uitgifte: 21/01/2023 02.54 uur LT