Meteen naar de inhoud

Rustig weer met lokaal mist, in het midden en zuiden plaatselijk glad KNMI : 21-01-2023

Rustig weer met lokaal mist, in het midden en zuiden plaatselijk glad

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het westen en eerst ook midden plaatselijk dichte mist, in het midden en zuiden lokaal glad (code geel).

Vanavond blijft het droog en komt in het westen en eerst ook midden lokaal mist voor. Er staat weinig wind, alleen aan de kust waait het matig uit het noordoosten.

Vannacht blijft het droog en is er plaatselijk mist mogelijk. Het vriest op veel plaatsen licht met een minimumtemperatuur rond -2°C. In het midden en zuiden is het plaatselijk glad door sneeuwresten of bevriezing. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. In Zuid-Limburg gaat het sneeuwen, elders blijft het vrijwel overal droog. In het midden en zuiden is gladheid mogelijk door sneeuwresten of bevriezing, in Zuid-Limburg later ook door sneeuwval. De wind uit het noorden is zwak tot matig.
Morgenmiddag is het overwegend bewolkt. In Zuid-Limburg blijft het af en toe sneeuwen en kan in totaal zo’n 2-5 cm sneeuw vallen met gladde wegen tot gevolg. Verder blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is zwak tot matig.
Morgenavond is er veel bewolking. In Zuid-Limburg kan nog wat motsneeuw vallen, verder blijft het droog. De wind uit het noorden is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/01/2023 18.28 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Eerst rustig en droog weer met vrij veel wolken of kans op mist. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte vorst. Vanaf woensdag zachter en wisselvalliger.

De kans op uitgifte van een waarschuwing is voorlopig klein.
Uitgifte: 21/01/2023 02.54 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 28 januari tot en met zaterdag 04 februari
Grote kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven normaal.
Uitgifte: 21/01/2023 02.54 uur LT