Meteen naar de inhoud

Op veel plaatsen kans op gladheid KNMI : 21-01-2023

Op veel plaatsen kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Op veel plaatsen is er kans op gladheid door bevriezing van natte wegen en/of sneeuwresten (code geel).

Vannacht valt er in het uiterste noorden een enkele bui. Elders blijft het droog. Er staat weinig wind en het koelt af naar rond 0°C vlak aan zee tot plaatselijk -5°C landinwaarts. Op veel plaatsen kan het glad zijn door bevriezing van natte wegen en/of door sneeuwresten.

Vanochtend trekt er vooral langs de noordwestkust nog een enkele (winterse) bui over. In het westen is er af en toe zon, vooral in het oosten komt ook bewolking voor. Plaatselijk is het nog glad. Langs de kust staat een matige wind uit het noordoosten, landinwaarts is er weinig wind.
Vanmiddag schijnt vooral in het westen af en toe de zon, elders overheerst de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. Langs de kust staat een matige wind uit het noordoosten, landinwaarts waait het amper.
Vanavond blijft het droog. Er staat weinig wind, alleen aan de kust waait het matig uit het noordoosten.

Komende nacht blijft het droog. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen met een minimumtemperatuur rond -2 graden en plaatselijk kan het glad worden. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. Het blijft droog. De wind uit het noorden is zwak tot matig.
Morgenmiddag is het overwegend bewolkt. In het zuidoosten valt mogelijk lichte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.
Morgenavond is er veel bewolking en het blijft vrijwel overal droog. De wind uit het noorden wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/01/2023 04.22 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Af en toe zon en overwegend droog. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. Vanaf woensdag zachter en wisselvalliger.

Zondag is er een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid, vooral in de nacht en ochtend.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 27 januari tot en met vrijdag 03 februari
Grote kans (80%) op wisselvallig weer bij temperaturen rond of iets boven normaal en 10-20% kans op een winters weertype.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT