Meteen naar de inhoud

Vanmiddag vooral in Limburg nog gladheid door sneeuw KNMI : 20-01-2023

Vanmiddag vooral in Limburg nog gladheid door sneeuw

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag in de zuidelijke helft van Limburg nog flinke sneeuwval (code oranje). In het midden en zuiden verder nog plaatselijk glad door een winterse bui of sneeuwresten (code geel). Vanaf vanavond in het hele land opnieuw glad door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten (code geel).

Vanmiddag blijven er winterse buien vallen. Vooral in het zuidoosten kan het lang glad blijven door de sneeuw. In het zuiden en midden is er tijdens een winterse bui kortdurend kans op gladheid. In het noorden en oosten blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het (zuid)westen en 1°C in het zuiden. De wind komt uit verschillende richtingen en is matig, vlak aan zee vrij krachtig.
Vanavond valt er in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw, elders is het droog. Door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten kan het op veel plaatsen weer glad worden. Later in de avond is er in het noordoosten mist mogelijk. De wind is noordoostelijk en overwegend matig.

Komende nacht valt er in het uiterste noorden mogelijk een enkele (winterse) bui. Elders blijft het droog en is er kans op mist. Op veel plaatsen kan het glad worden door bevriezing van natte wegen. Er staat weinig wind en het koelt af naar rond 0°C vlak aan zee tot plaatselijk -5°C landinwaarts.

Morgenochtend trekt er vooral langs de noordwestkust nog een enkele (winterse) bui over. In het oosten is het bewolkt met plaatselijk mist en in het westen laat de zon zich af en toe zien. Plaatselijk is het nog glad. Langs de kust staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag schijnt in het westen af en toe de zon, elders overheerst de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. Langs de kust staat een matige noordoostelijke wind, landinwaarts is er opnieuw weinig wind.
Morgenavond blijft het droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/01/2023 15.00 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Af en toe zon en overwegend droog. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. Vanaf woensdag zachter en wisselvalliger.

Zondag is er een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid, vooral in de nacht en ochtend.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 27 januari tot en met vrijdag 03 februari
Grote kans (80%) op wisselvallig weer bij temperaturen rond of iets boven normaal en 10-20% kans op een winters weertype.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT