Meteen naar de inhoud

Op veel plaatsen kans op gladheid KNMI : 20-01-2023

Op veel plaatsen kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het het hele land, met uitzondering van het noordoosten, is er kans op gladheid door bevriezing van natte wegen en/of sneeuwresten (code geel).

Vanavond is het droog. Door sneeuwresten of door bevriezing van natte wegen kan het op veel plaatsen glad zijn of worden. De wind is noordoostelijk en overwegend matig.

Komende nacht is er in het uiterste noorden kans op een bui. Elders blijft het droog. Er staat weinig wind en het koelt af naar rond 0°C vlak aan zee tot plaatselijk -5°C landinwaarts. Op veel plaatsen kan het glad zijn door bevriezing van natte wegen en/of door sneeuwresten.

Morgenochtend trekt er vooral langs de noordwestkust nog een enkele (winterse) bui over. In het westen is er af en toe zon, vooral in het oosten komt ook bewolking voor. Plaatselijk is het nog glad. Langs de kust staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag schijnt in het westen af en toe de zon, elders overheerst de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. Langs de kust staat een matige noordoostelijke wind, landinwaarts is er opnieuw weinig wind.
Morgenavond blijft het droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/01/2023 21.13 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Af en toe zon en overwegend droog. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. Vanaf woensdag zachter en wisselvalliger.

Zondag is er een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid, vooral in de nacht en ochtend.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 27 januari tot en met vrijdag 03 februari
Grote kans (80%) op wisselvallig weer bij temperaturen rond of iets boven normaal en 10-20% kans op een winters weertype.
Uitgifte: 20/01/2023 04.28 uur LT