Meteen naar de inhoud

Af en toe zon en een winterse bui KNMI : 19-01-2023

Af en toe zon en een winterse bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanaf vanavond opnieuw op veel plaatsen gladheid door winterse buien of bevriezing van natte wegen (code geel).

Vanavond komen er winterse buien voor, mogelijk ook met onweer. Lokaal kan dit gladheid veroorzaken. Het gaat licht vriezen waardoor het ook door bevriezing op meerdere plaatsen glad kan worden. De zuidwestenwind is matig, aan zee is de wind west en vrij krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Later komen er vooral in het noordwesten weer buien voor, deze kunnen een winters karakter hebben en ook onweer is daarbij mogelijk. De minimum temperatuur blijft vlak aan zee rond de 4°C, verder landinwaarts -2 tot -3°C. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het op veel plaatsen glad worden. Er is weinig wind.

Morgenochtend trekken de winterse buien langzaam verder naar het zuidoosten, onweer blijft daarbij mogelijk. Vooral in het oosten kan plaatselijk een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan en dus gladheid. De wind wordt matig en komt in de loop van de ochtend uit verschillende richtingen.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en vallen er buien die vooral in de oostelijke helft winters van karakter zijn. Plaatselijk kan de sneeuw daar blijven liggen en gladheid veroorzaken. De veranderlijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind van het noorden uit naar noordoost. De middagtemperatuur ligt rond de 3°C
Morgenavond trekken de (winterse) buien naar het zuiden weg en wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de loop van de avond gaat het weer vriezen en wordt het door bevriezing van natte weggedeelten weer plaatselijk glad. De matige wind wordt geleidelijk overal noordoost. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/01/2023 19.20 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Af en toe zon en overwegend droog. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst.

Tot en met zondag is er een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid, vooral in de nacht en ochtend.
Uitgifte: 19/01/2023 03.25 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 26 januari tot en met donderdag 02 februari
Grote kans (80%) op wisselvallig weer bij temperaturen rond of iets boven normaal en 10-20% kans op een winters weertype.
Uitgifte: 19/01/2023 03.25 uur LT