Meteen naar de inhoud

Vandaag perioden met regen, donderdag nog enkele buien en ook af en toe zon KNMI : 28-12-2022

  • knmi

Vandaag perioden met regen, donderdag nog enkele buien en ook af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het bewolkt en kan het tijdelijk even droog worden, maar later in de middag bereikt een volgend regengebied het westen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig en op het IJsselmeer en aan de kust krachtig, windkracht 6. Aan de westkust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7.
Vanavond is het bewolkt en trekt een regengebied van west naar oost over het land. In de loop van de avond wordt het in het westen weer droog, hoewel er dan nog wel een enkele bui kan voorkomen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan het later tijdelijk stormachtig waaien met windkracht 8 en komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur.

Komende nacht trekken buien over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 à 7.

Morgenochtend overheerst de bewolking en komen er enkele buien. De zuidwestenwind blijft boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7, in het noordwestelijk kustgebied tot stormachtig, 8. In het westen kunnen vooral bij buien (zware) windstoten voorkomen van 75-90 km/uur.
Morgenmiddag komen er nog steeds enkele buien voor, later in de middag beperken de buien zich tot het zuiden en zuidoosten. Soms is er ook wat ruimte voor de zon. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.
Morgenavond is er plaatselijk een bui mogelijk, met kans op onweer. De zuidwestenwind blijft boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/12/2022 12.30 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zeer wisselvallig met de eerste dagen soms veel wind en zeer hoge temperaturen. Vanaf maandag wordt het rustiger, nemen de neerslagkansen af en dalen de middagtemperaturen enkele graden.

Zaterdag is er in het noordwesten en in Zuid-Limburg een grote kans (>60%) op code geel voor zware windstoten.
Uitgifte: 28/12/2022 04.24 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 04 januari tot en met woensdag 11 januari
Waarschijnlijk (ca. 70% kans) een rustiger en droger weertype. Zowel ’s nachts als overdag grote kans (70-80%) op temperaturen boven het langjarige gemiddelde liggen.
Uitgifte: 28/12/2022 04.24 uur LT